Fajah Skincare | Wat is thermaal water?

De producten van Fajah Skincare hebben als voornaamste ingrediënt thermaal water. Maar wat is thermaal water nou precies en wat maakt het zo speciaal? In dit blog bekijken we de eigenschappen en toepassingen van dit heilzame, zuivere water.

Thermaal water verzacht en kalmeert

Thermaal water is zuiver bronwater dat uit grote dieptes wordt gewonnen. Het bevat door de ‘lange reis naar boven’ veel mineralen (zoals zouten, calcium, magnesium, jodium en koolstofdioxide) en is niet blootgesteld aan vervuiling en bacteriën. Het zuivere bronwater is door deze mineralen ideaal voor mensen met een gevoelige huid. Het kalmeert en verzacht de geïrriteerde huid en helpt de de huid bij het natuurlijke herstel.

Mineralen effectief tegen de irritaties van eczeem

Naast de verzachtende en kalmerende eigenschappen van thermaal water heeft het zuivere bronwater ook een antioxiderende en natuurlijke ontstekingsremmende werking. Het is een ideaal complementair middel om de irritaties (bijvoorbeeld jeuk) van eczeem tegen te gaan. Het thermale water zorgt ervoor dat de conditie van de huid sterk wordt verbeterd en het natuurlijke afweersysteem van de huid wordt versterkt. Hierdoor raakt de huid minder snel geïrriteerd. Dit helpt ook de kans op allergische reacties te verkleinen.

Bijzonder hydraterend

Thermaal water heeft een bijzonder hydraterende werking en is hierdoor ideaal voor gebruik tijdens de zonnige zomermaanden en de koude wintermaanden. Producten op basis van thermaal water houden de huid soepel en elastisch door de extra hydratatie. Bovendien wordt de huid extra verzorgd door de verzachtende werking, waardoor irritaties door zon en kou kunnen worden verminderd.

Bronwater uit Fumades-Les-Bains

Het thermale water dat in de producten van Fajah Skincare wordt gebruikt is afkomstig uit de diepe bronnen van het Franse Fumades-Les-Bains. De Galliërs waren de eerste gebruikers van deze bron, gevolgd door de Romeinen, die het bronwater gebruikten voor hun paarden met huidziekten. De heilzame werking van dit zuivere bronwater verspreidde zich en ontwikkelde zich tot de huidige gebruiksvormen.

Thermaal water ook in spa’s

Dankzij de heilzame eigenschappen in het bronwater, wordt thermaal water ook in diverse spa’s en wellnesscenters gebruikt. Deze zogeheten thermaalbaden of thermale baden bevatten dus ook de grote hoeveelheid mineralen en werken heerlijk ontspannend en verzorgen de huid. Ook in Fumades-Les-Bains kun je een spa bezoeken waar baden gevuld zijn met thermaal water.

 

De gehele lijn van Fajah Skincare is gecreëerd met thermaal water. Wat is jouw favoriete product en hoe gebruik jij het?

Liefs, Fajah