Magnesium is een belangrijk mineraal voor het menselijk lichaam. De productie, transport en opslag van energie is de meest belangrijke functie. Meer dan 75% van de mensen heeft volgens wetenschappers een tekort aan magnesium. Om deze reden zijn er veel magnesiumsupplementen te koop, maar de beste manier om magnesium in het lichaam opgenomen te laten worden is via de huid. Bovendien kent magnesium vele voordelen voor de huid, daarom bevatten de producten van FAJAH dit mineraal. In dit blog zoomen we in op dit belangrijke mineraal.

Magnesium zorgt voor ontspanning

Magnesium reguleert het hartritme en de bloeddruk, draagt bij aan een gezonde werking van de spieren en het zorgt voor de ontspanning in het lichaam. Zowel de spieren, ingewanden en hersenen ontspannen door de aanwezigheid van magnesium. Een ontspannen lichaam is de sleutel tot een gezond leven. Stress zorgt ervoor dat veel huidaandoeningen kunnen floreren. Denk hierbij aan eczeem en psoriasis. Te veel stress verstoort het natuurlijke evenwicht van de huid en kan op den duur het immuunsysteem van de huid aantasten. Magnesium in cosmetica zorgt voor meer ontspanning (van de huid), waardoor huidklachten op natuurlijke wijze kunnen worden voorkomen en het natuurlijke genezingsproces van de huid wordt gestimuleerd. Stress vormt immers een belemmerende factor.

Magnesium hydrateert en gaat veroudering tegen

Magnesium hydrateert de huid intensief, waardoor de huid in een gezonde staat komt. Huiduitslag en roodheid kunnen hierdoor worden verminderd en voorkomen. Doordat de huid door magnesium in een betere staat raakt, zal het natuurlijke verouderingsproces worden vertraagd.

Geen bijwerkingen via de huid

Ondanks dat er diverse magnesiumsupplementen verkrijgbaar zijn, is de beste manier om een magnesiumtekort aan te vullen via de huid. Magnesium wordt namelijk beter door de huid opgenomen in de vorm van olie of als ingrediënt in een verzorgingsproduct. Wanneer magnesium door de huid wordt opgenomen zijn er geen negatieve bijwerkingen bekend. Bovendien is aanvulling via de huid een stuk eenvoudiger dan door middel van supplementen: er zijn geen verschillende ‘verbindingen’ waar je wegwijs in hoeft te worden en je hoeft je niet druk te maken om de dosering.

Maak je eigen magnesiumolie

Je kunt met magnesiumvlokken en wat gekookt water heel eenvoudig zelf magnesiumolie maken. De verhouding is 1:1, dus gemakkelijk te honthouden. Het enige wat je hoeft te doen is de magnesiumvlokken oplossen in het water, door het te koken. Hierna giet je het over in een sprayflacon en klaar is je eigen magnesiumolie. Je kunt het natuurlijk ook gebruiken voor een bad of voetenbad.

FAJAH TONIFYING serum anti-stress

FAJAH TONIFYING serum bevat magnesium als actief bestanddeel. Dit serum werkt hierdoor bijzonder ontspannend en zorgt voor een stralende, gezonde teint. FAJAH TONIFYING serum is bijzonder geschikt voor de doffe, vermoeide huid en helpt het natuurlijke verouderingsproces te vertragen, waardoor rimpels verminderen.