Als je net als ik een extreem gevoelige en snel droge huid hebt, dan weet je hoe vervelend het is als de producten die je voor gezichtsverzorging gebruikt niet doen wat ze moeten doen. Althans, als ze je huid niet mooier maken, maar alleen maar meer irritatie en rode vlekken bezorgen. In dit blog ga ik je mijn ervaringen beschrijven met de producten voor hypoallergene gezichtsverzorging van FAJAH Skincare.

Hypoallergene gezichtsverzorging in de ochtend

Ik douche meestal ’s ochtends, maar soms ’s avonds na het sporten of als het beter uitkomt. Mijn gezicht was ik nooit met douchegel, maar het water van de douche is voldoende. Eigenlijk is het nog beter voor je gezicht om koud water te gebruiken, maar ik ben (behalve als het echt warm is) geen fan van een koude douche... Na het douchen maak ik mijn gezicht schoon met FAJAH HYDRACARE cleansing gel. Deze gel zorgt ervoor dat je huid lekker schoon is en dat er geen vuiligheid in je poriën komt. Ik gebruik HYDRACARE, omdat ik van mijzelf een behoorlijk droge huid hebt. Heb je nou meer last van een vette huid, dan kun je beter de ANTI-SHINE producten gebruiken.

Nadat ik mijn gezicht gereinigd heb, is het tijd voor een dagcrème. Hiervoor gebruik in FAJAH HYDRACARE face cream. Deze crème is geschikt als dag- en nachtcrème en zorgt voor een goede hydratatie van de droge huid. De crème maakt mijn huid altijd heerlijk zacht en ook de roodheid (die na het douchen vaak blijft hangen) trekt na het smeren weg. In principe ben ik dan klaar om mijn make-up op te doen, maar soms (dat heb je met een baby) heb ik wat last van vermoeid uitziende ogen. Dan gebruik ik FAJAH EYECARE eye contour cream voor de plekken onder mijn ogen. De oogcontourcrème vermindert de lichte zwelling en zorgt ervoor dat de huid soepel blijft.

Rimpels heb ik gelukkig nog niet, dus daar maak ik mij nu nog niet druk om. Vind je het wel belangrijk rimpels zoveel mogelijk te voorkomen, dan kun je in plaats van HYDRACARE de ANTI-AGING cream gebruiken. Zodra ik hem gebruikt heb, zal ik je het verschil laten weten. Jouw ervaringen zijn natuurlijk altijd welkom!

Fajah Skincare | Hypoallergene gezichtsverzorging met Fajah

Hypoallergene gezichtsverzorging in de avond

’s Avonds voor het slapen gaan gaat alle make-up weer van m’n gezicht af. Make-up removers en gezichtsdoekjes zijn voor mij echt een hel. De dunne huid van m’n oogleden zwelt helemaal op en wordt schraal als ik een remover heb gebruikt waar ik niet tegen kan. En dat zijn er nogal wat. FAJAH CLEANSER make-up remover is gelukkig veilig voor mij. Ik haal mijn make-up eraf met wattenschijfjes met wat remover. Je hoeft niet hard te schrobben en ook watervaste make-up gaat ermee af.

Nadat ik mijn make-up eraf heb gehaald, gebruik ik weer FAJAH HYDRACARE cleansing gel. Door deze gel te gebruiken nadat de make-up eraf is, zorg ik ervoor dat ook de laatste restjes make-upremover en misschien wat uitgesmeerde restjes make-up weg zijn. Tot slot gebruik ik wederom HYDRACARE face cream. Dit keer als nachtcrème. ’s Nachts heeft de crème goed de tijd de huid te voeden en verzorgen, zonder dat allerlei zaken de werking beïnvloeden.

Hypoallergene gezichtsverzorging: een verzorgend masker

Zondag is mijn relaxdag. Tenminste.. Meestal. Dan neem ik ’s avonds tussen het gebruik van de cleansing gel en de face cream nog een heerlijk verzorgend masker. FAJAH HYDRACARE face mask is een voedend en verzorgend masker en zorgt ervoor dat mijn huid heerlijk zacht aanvoelt. Het masker hoeft maar een kwartiertje in te trekken, dus het zorgt niet voor gigantisch veel extra benodigde tijd. Als het kwartier om is, spoel ik het masker af met lauwwarm water en dep ik mijn gezicht schoon met een schoon handdoekje. Je kunt eventueel nog een keer de cleansing gel gebruiken, maar je kunt ook direct na het afdrogen de face cream aanbrengen.

Zo. Nu weten jullie hoe ik FAJAH hypoallergene gezichtsverzorging gebruik. Wat doe jij om je gezicht te verzorgen? Ik ben reuze benieuwd!