Feestdagen

 

Hoe kan je er nou voor zorgen dat je er op je best uitziet? December is de maand van feestjes en foto's en je wilt natuurlijk niets liever dan goed voor de dag (of nacht) komen! Vandaag heb ik drie behulpzame tips om jouw decembermaand vlekkeloos te laten verlopen. Zelfbruiner blijft lastig hè…

 

Het begint de avond ervoor

 

Zorg dat je de avond van tevoren tijd vrij maakt, want dit is namelijk de ideale tijd om te preppen. Of je nou alleen je haren wast en föhnt, je nagels wilt lakken of wat zelfbruiner op gaat doen, doe deze tijdrovende klusjes de avond van tevoren. Taken die veel tijd in beslag nemen veroorzaken op de dag zelf vaak voor onnodige stress.

 

Als je iets belangrijks op de agenda hebt staan, is dit ook niet de ideale tijd om te gaan experimenteren. Ik kan je vertellen dat het belangrijk is goed en grondig te scrubben voor het aanbrengen van zelfbruiner, maar om vlekken te voorkomen zou ik bij het oude vertrouwde blijven – als je nog nooit zelfbruiner heb gebruikt is vandaag niet de dag om het te proberen.

 

Gebruik sommige maskers niet op de dag zelf

 

Een masker is het eerste wat mij te binnen schiet als ik denk aan mijn huid. Afhankelijk van het soort masker dat je gaat gebruiken kan je eerder beginnen. Een kleimasker is ideaal voor de vette huid, klei absorbeert namelijk olie en helpt de huid er zuiverder uit te zien [1]. Een kleimasker kan je het best een aantal dagen tot een week van tevoren gebruiken, aangezien dit als het ware het vuil naar het oppervlak van de huid trekt (om het te verwijderen) – dit kan resulteren in een paar onzuiverheden [1].

 

Een hydraterend masker is perfect om de avond van tevoren te gebruiken, zoals bijvoorbeeld Fajah Hydracare Face Mask. Het hoofdbestanddeel in dit masker, honing, is een van de weinige ingrediënten dat zowel zuiverend als hydraterend is. Een hydraterend masker is ideaal als er veel foto’s gemaakt gaan worden, omdat het de huid een stralende gloed geeft dankzij de toevoeging van extra vocht aan de huid [2]. Wat ik ook wel eens doe is het maskers oplaten als ik ga slapen. 

 

Tip! Gebruik dit masker op de dag zelf op de hoge punten van je gezicht, zoals je neus en jukbeenderen voor een prachtige gloed!

 

Eet ook in december gezond

 

Ik heb het hier in een vorige blogpost al over gehad (klik hier om het te lezen), maar ook in deze situatie geldt weer dat gezond eten een van de belangrijkste factoren is. December staat bekend om veel lekkers, zeker met Sinterklaas en kerst. Om het jezelf makkelijk te maken is het belangrijk gezond te eten en genoeg te drinken – en dan heb ik het over water, niet wijn of warme chocolademelk! 

 

Ik hoop dat deze drie simpele maar handige tips jou helpen tijdens de feestdagen! Als je vragen hebt, kan je deze gerust stellen op social media!

 

Liefs 


[1] http://www.skinstore.com/beauty-center/ingredients/kaolin.list
[2] http://www.herbalifeskin.com/ca/2014/05/key-youthful-glowing-skin-moisture-moisture-moisture/