Eet je mooi

 

Een mooie huid start met gezonde voeding. Vandaag heb ik vijf tips die van positieve invloed kunnen zijn op je huid, maar vertel ik ook wat meer over de dingen die je juist weer beter kan vermijden…

 

Vitamine C

 

Vitamine C is belangrijk voor het lichaam en de huid. Vitamine C draagt bij aan collageenvorming en houdt de huid soepel, elastisch en jeugdig. Daarnaast is het een antioxidant die cellen beschermt van de externe factoren die kunnen leiden tot huidveroudering. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de zon (UV) en luchtvervuiling in de stad.

 

Daarnaast is vitamine C ook nodig voor het in stand houden van de weerstand. Zeker nu we december naderen is het belangrijk om te zorgen dat je genoeg vitamine C binnenkrijgt. Je vindt vitamine C voornamelijk in koolsoorten, citrusfruit, kiwi's, bessen en aardbeien [1].

 

Met vitamine C sla je dus twee vliegen in één klap!

 

Vermijd suiker

 

Nu de tijd van warme chocolademelk en pepernoten aangebroken is, kan ik me voorstellen dat de verleiding tot ongezond eten groter is dan normaal. Suiker is een grote factor bij huidproblemen zoals acne.

 

Bij het consumeren van suikers kan de hormoonspiegel stijgen. Een verhoogde testosteronproductie (hormoon) leidt tot een verhoogde talgproductie. Dit resulteert in meer kans op puistjes en acne. Acne kan op alle leeftijden voorkomen, en een van de belangrijkste stappen om dit te verhelpen is het eten van minder suikers (vanuit producten zoals wit brood, witte rijst, witte pasta en snoep) [2]. Heb je nou toch zin in een van deze dingen? Zoek dan naar een gezonder alternatief!

 

Tip! Vind je het ook lastig om gezond te eten als je onderweg bent? Met de MKBM by Boho-Tiffin kan je alle gezonde maaltijden van thuis makkelijk meenemen! Binnenkort verkrijgbaar in de MKBM Shop.

 

Water

 

Water heeft van binnenuit een positieve invloed op de huid. Water is essentieel voor het functioneren van organen en afvoeren van afvalstoffen. Omdat dit belangrijk is, bereikt water de huid vaak pas als laatste. Door genoeg te drinken behoud je een gehydrateerde huid die er jong en elastisch uit ziet [3].

 

Vetten

 

Vet is lang niet zo slecht als iedereen denkt! Zoals uitgelegd in mijn boek, Killerbody Dieet, is vet een bron van energie en bevat het bovendien ook de belangrijke vitamines A, D, E en essentiële vetzuren. Daarbovenop zijn deze gezonde (onverzadigde) vetten ook essentieel voor de huid. Ze vormen een beschermend laagje op de huid om vochtverlies tegen te gaan en maken de huid bovendien ook zacht en soepel. Voorbeelden zijn vette vis, avocado’s en olijfolie.  

 

Zink

 

Zink draagt bij aan het behoud van een gezonde haren, huid en nagels. Wauw! Dit mineraal is van alle markten thuis.

 

Succes!

 

Liefs,

Fajah