Hai! Daar ben ik weer! Dit keer blog ik over FAJAH BABYCARE Baby’s Bottom Cream. Veel mensen vragen zich af hoe en wanneer je deze billencrème gebruikt. Omdat ik helemaal weg ben van de crème zal ik mijn ervaringen met jullie delen.

Billencrème voor de gevoelige babyhuid

FAJAH BABYCARE Baby’s Bottom Cream is een hypoallergene billencrème op basis van natuurlijke ingrediënten. Wanneer je merkt dat je baby (net als de mijne!) een gevoelige huid heeft, is het zaak om snel te handelen en de babyverzorgingsproducten die je op dat moment gebruikt aan de kant te schuiven. Het laatste wat je wilt is dat de irritatie van je baby erger wordt.

FAJAH BABYCARE Baby’s Bottom Cream tegen luieruitslag

Zoals jullie in mijn vorige blog konden lezen heeft mijn dochter behoorlijk last gehad van luieruitslag. Op de foto kunnen jullie zien hoe het er uitzag voor ik FAJAH BABYCARE Baby’s Bottom Cream ging gebruiken. Na een dag of twee, misschien drie, was het helemaal weg! Dit is te zien op de tweede foto. Mijn dochter had in het ziekenhuis al last van luieruitslag, daar kregen wij zinkzalf om erop te smeren en dat hielp bij lange na niet zo snel. Wanneer ik nu ook maar iets van irritatie op de billen van mijn dochter vermoed, smeer ik direct een beetje Baby’s Bottom Cream erop, om maar te voorkomen dat het weer zo heftig wordt.

Wat zit er in FAJAH BABYCARE Baby’s Bottom Cream?

FAJAH BABYCARE Baby’s Bottom Cream bestaat voornamelijk uit thermaal water uit het Franse Fumades-les-Bains. Thermaal water is zuiver bronwater dat uit grote dieptes wordt gewonnen en dat veel mineralen bevat. Daarnaast bevat de billencrème zinkoxide en zinkgluconaat. Zinkoxide beschermt de huid en droogt de huid in, zodat de vochtige, kapotte huid van de billen beter kan herstellen. Zinkgluconaat helpt het natuurlijke afweersysteem, zodat de kans op terugkerende luieruitslag verkleind wordt. Daarnaast bevat de billencrème enkele plantaardige ontstekingsremmers, zoals roos hydrolaat, karitéboter en algenextract. Deze laatste ingrediënten zorgen er ook voor dat de huid lekker soepel wordt.

Voldoende voor anderhalve maand continue gebruik

De Baby’s Bottom Cream zit in een flesje van 50 ml en dat lijkt weinig, maar door het pompje en de sterke concentratie hoef je maar een klein beetje te gebruiken. Het is voldoende voor ruim anderhalve maand (Tenzij je het natuurlijk altijd heel dik smeert, of het voor meerdere kinderen gebruikt). Het voordeel van het pompflesje is bovendien dat je niet hoeft te knijpen in een tube, dus leeg is ook écht leeg (niet zoals in een tube dat er nog een hele berg in zit, die je er niet uit krijgt...) én het blijft schoon.

Wat zijn jullie ervaringen met FAJAH BABYCARE Baby's Bottom Cream tegen luieruitslag? Of zweer je bij andere middeltjes?