Magnesium olie maken. We gaan je vandaag vertellen hoe jij dit zelf thuis kan doen. Het is belangrijk om voldoende magnesium binnen te krijgen. Magnesium is een van de belangrijkste mineralen van het lichaam. Maar kan je magnesium niet op een makkelijkere manier binnen krijgen? Jazeker dat kan, dus vandaag gaan we jou vertellen hoe we magnesiumolie maken.

Waarom zo belangrijk?

Zoals je wel zal weten is magnesium een van de vier belangrijkste mineralen voor je lichaam. Magnesium is de basis van een gezonde stofwisseling. Met een gezond voedingsritme zal je waarschijnlijk genoeg magnesium binnen krijgen. Ook zorgt het voor sterke botten en ondersteunt het immuunsysteem. Verder is het ook een regelaar van je bloedsuikerspiegel en geeft kalmte, hierdoor heb je een betere nachtrust. Zelfs voor de bloedsuikerspiegel, de opname van calcium in je cellen, de regulering van je bloeddruk, de overdracht van zenuwprikkels en het samentrekken van jouw spieren en hartritme is magnesium een belangrijke stof om deze processen in het lichaam mogelijk te maken. Zo zie je maar dat magnesium heel erg belangrijk is voor verschillende redenen. Het is dus niet alleen goed voor de huid. Wel is het zo dat je magnesium gemakkelijk binnen kan krijgen door middel van je huid. Hierom willen we je een handje helpen zodat jij ook magnesium olie kan maken.

Symptomen van magnesiumtekort

Heb je vaak last van slapeloosheid, moeite met slapen of ben je vaak geïrriteerd? Dan kan het zo zijn dat je niet genoeg magnesium binnenkrijgt via je eetpatroon en dat je een andere manier moet verzinnen om genoeg magnesium binnen te krijgen zoals bijvoorbeeld door het maken van jouw eigen olie. Soms kunnen diepere klachten zoals: angst, depressie, stress, spierpijn, hoofdpijn, vermoeidheid of trillerigheid ook een teken zijn van magnesium tekort. Als je hier vaak last van hebt gehad is het magnesium olie maken misschien precies de oplossing die je zocht!

Wat heb je nodig?

  • ½ kopje Magnesium Chloride poeder of vlokken

  • ½ kopje gedestilleerd water

  • een kom of glazen maatbeker

  • een spray flesje

Hoe ga je te werk?

Je zou wel denken… Dit gaat lastig worden. Dit valt echter heel erg mee. Wat belangrijk is voordat je het gaat maken is dat je jezelf hebt voorzien van de vereiste benodigdheden. Zorg voor een glazen maatbeker of kom en voor een glazen spray fles.

Gebruik voor een ½ kopje magnesium vlokken, 1½  kopje water. Kook het gedestilleerde water in een waterkoker of een pan. Doe vervolgens de magnesium vlokken in de glazen maatbeker en voeg het kokend water langzaam en roerend toe. Blijf roeren tot het zout volledig is opgelost en laat dit vervolgens even afkoelen. Als het mengsel eindelijk is afgekoeld dan is de magnesium olie klaar en kan deze vervolgens in een glazen spray fles worden gegoten en is de olie klaar. Makkelijk toch?

Gebruik

Om de magnesium olie optimaal te gebruiken, spray de deze geleidelijk over de huid en masseer je deze licht in. Het is belangrijk deze te laten intrekken zodat de magnesium kan worden opgenomen in je lichaam. Het kan voorkomen dat de magnesium een beetje raar en tinteling voelt op de huid maar dat zal waarschijnlijk alleen de eerste paar keer voorkomen omdat je huid er nog aan moet wennen. Dit is verder totaal niet schadelijk. Als je het toch een vervelend gevoel vind geven kan je voor je de spray op spuit, met een washandje een laagje water op je huid aanbrengen om de tintelingen te voorkomen en te verminderen.

De olie moet ongeveer 30 minuten intrekken. We raden je hier om aan dat je na het douche de spray te gebruiken of het echt goed te laten intrekken voordat je gaat douche. Je hoeft de olie niet perse van je lichaam af te spoelen maar als je dit fijner vindt dan is dit wel gewoon mogelijk het zal niet het effect verminderen of versterken om het er wel of niet af te halen.

Waar aanbrengen?

De olie kan overal (uitwendig) worden aangebracht maar het is natuurlijk het handigst om de olie meteen in te masseren op plekken waar je bijvoorbeeld spierpijn of stijfheid ervaart. Zo verhelp je twee problemen in een keer! Wel zijn er bepaalde plekken extra effectief. Zo zijn dat vooral de buik en onder de oksels. Het is dus verstandig om deze plekken vooral in te smeren voor het slapen gaan zodat het gemakkelijk kan intrekken. Zo wordt het magnesium het snelste opgenomen in je lichaam.

Positieve effecten

Los van het feit dat het natuurlijk zorgt voor een goed immuunsysteem en spierpijn vermindert zorgt het er vaak voor dat lekkerder en dieper slaapt. Waarom niet meteen je eigen magnesium olie maken, toch?

Heel veel succes

Liefs, Fajah