Om de tere huid van je baby zo zacht, soepel en gezond mogelijk te houden, is het raadzaam nóg beter te letten op een natuurlijke verzorging dan bij je eigen huid. De barrièrefunctie van de babyhuid is immers nog niet zo sterk als dat van een volwassene. In dit blog geven we je vijf tips voor natuurlijke verzorging van de babyhuid, zodat je je baby’s huid in optimale conditie kunt houden.

Maximaal 37 graden

Wanneer je je baby in bad doet is het belangrijk ervoor te zorgen dat het badwater maximaal 37 graden is. Warmer is voor de tere babyhuid gevaarlijk. In de zomer kun je het badwater best wat koeler houden, maar zorg in de regel voor een temperatuur die niet onder de 36 graden zakt. Dit is de meest prettige temperatuur voor je baby. Meet de temperatuur met een speciale badthermometer of met je elleboog. Voel nooit met je handen of de temperatuur goed is, want door de dikkere huid op je handen voel je de temperatuur minder goed dan met de dunnere huid op je elleboog.

Niet te vaak in bad

Zoals je in ons andere blog met 5 tips om allergieën bij baby’s te beperken al kon lezen, is het niet verstandig je baby te vaak in bad te doen of onder de douche mee te nemen. Het belangrijkste is dat de billen goed schoon en droog zijn. De overige lichaamsdelen (afgezien van de handjes en het gezicht) worden over het algemeen niet echt vies. Te vaak badderen zorgt ervoor dat de huid beschadigd raakt en dat de barrièrefunctie van de huid niet goed kan functioneren. Twee keer per week in bad is in het eerste jaar voldoende.

Gebruik natuurlijke verzorgingsproducten

Natuurlijke verzorgingsproducten ondersteunen de natuurlijke ontwikkeling van de huidfuncties en bieden optimale verzorging zonder irriterende, synthetische ingrediënten. Het gebruik van natuurlijke verzorgingsproducten is niet alleen beter voor de huid van je baby, het is ook nog eens veiliger. Bedenk maar dat alles wat je baby tegenkomt in zijn mond gaat. Dit geldt natuurlijk ook voor de verzorgingsproducten zoals badschuim, wasgel en bodylotion. Zorg voor veiligheid en voorkom het gebruik van verzorgingsproducten die kwaad kunnen bij per ongeluk inslikken. Gebruik bijvoorbeeld de producten van FAJAH BABYCARE. Deze natuurlijke verzorgingsproducten zijn 100% biologisch en bovendien hypoallergeen.

Droog deppen

De huid van je baby is zoals eerder gezegd een stuk kwetsbaarder dan je eigen huid. Wees dan ook extra voorzichtig bij het afdrogen. Wanneer je na het badderen de huid afdroogt zoals je dat bij jezelf zou doen, zul je merken dat de babyhuid geïrriteerd kan raken van het schuren van de handdoek. Gebruik dan ook altijd zachte handdoeken of hydrofiele doeken en wrijf je baby niet droog, maar dep je baby droog. Zo voorkom je huidirritaties en zelfs wondjes.

Natuurlijke verzorging: Laat de oortjes en neus met rust

De oortjes en neus van je baby worden op natuurlijke manier, zelf gereinigd. Je hoeft oorsmeer dat in het oortje van je baby zichtbaar is dus niet met een wattenstaafje schoon te maken. Laat het rustig zitten. Met een wattenstaafje duw je het oorsmeer naar binnen. Oorsmeer vormt een natuurlijke beschermlaag. Maak hooguit de oorschelp een beetje schoon met een vochtig doekje. 

Ook de binnenkant van de neus sla je over bij natuurlijke verzorging. Maak alleen de buitenkant van het neusje een beetje schoon met een vochtig doekje. Is de neus van je baby verstopt, maak dan gebruik van een speciale ‘neuszuiger’ om de neusgaten weer vrij te krijgen.

Wat zijn jouw tips voor natuurlijke verzorging van de babyhuid? Deel ze met ons.

FAJAH BABYCARE : de beste hypoallergene babyverzorging