5 Natuurlijke tips om te ontstressen | FAJAHEen gezonde uitstraling begint bij een gezonde, ontspannen huid. Als je huid gestrest is, kun je last krijgen van oneffenheden, een droge of juist vette huid en een doffe teint. Ook huidaandoeningen als acné en eczeem kunnen extra hevig worden of opvlammen door toedoen van stress. Om je te helpen het beste uit je huid te halen, geven we je in dit blog 5 natuurlijke tips om de huid te ontstressen. Tenslotte verdient je huid alleen het allerbeste.

Gun jezelf wat me-time

Af en toe wat tijd voor jezelf is misschien wel de allerbelangrijkste manier om je huid te ontstressen. Gewoon even wat even extra tijd voor een ontspannen gezichtsmasker, een scrub of een lekker natuurlijk serum, zoals FAJAH TONIFYING serum. Verzorgingsproducten met magnesium, citroen, verbena en kamillebloesemwater zorgen hebben een ontspannende werking op lichaam en geest.

Let op je voeding en drink water

Naast voldoende rust is goede, gezonde voeding een belangrijke factor om de huid te laten ontstressen. In een stressvolle periode schiet gezond eten er wel eens bij in. Tel daarbij een gebrek aan slaap op en je hebt een goed recept voor een oneffen, doffe huid. Met gezonde voeding en voldoende water zorg je ervoor dat je huid een gezonde teint en glans houdt, zonder rode vlekken en pukkeltjes. Let er dan ook altijd op dat je voldoende water drinkt om je lichaam te hydrateren en afvalstoffen af te kunnen voeren.

Ga lekker sporten

Sporten en bewegen zorgt voor mentale ontspanning en dat zie je terug in de staat van je huid. Sporten is goed voor de bloedsomloop en voor de toevoer van zuurstof, wat betekent dat je huid ook meer zuurstof en voedingsstoffen krijgt. Zweten is bovendien zelf ook goed voor de

reiniging van je huid. Door het zweten kan je lichaam de afvalstoffen gemakkelijk uitscheiden. Als je snel last hebt van acné is veel zweten ook een goede preventie. Zo voorkom je dat afvalstoffen zich in de poriën ophopen en ontstekingen kunnen veroorzaken. Sporten maakt je huid bovendien sterker, wat cellulitis weer tegengaat. Plan dus regelmatig een sportmoment in, zweet je stress eruit en verbeter je huid.

Ontstressen met yoga

Bij FAJAH zijn we fan van yoga. Yoga helpt je bij het ontspannen, waardoor je huid ook ontspant. Er zijn diverse yoga-apps te downloaden, die je kunnen helpen bij een dagelijks yogaritueel. Kom je moeilijk in slaap? Zorg dan voor een dagelijks yogamoment voor je naar bed gaat. De ontspanning die ontstaat door de yoga kan je helpen snel de slaap te vatten. En net dat beetje extra slaap zorgt ook weer voor meer ontspanning. Een win-winsituatie dus.

Neem een ontspannend, warm bad

Heb je een stressvolle tijd achter de rug? Of een stressvolle, drukke dag? Dan kun je snel en eenvoudig ontstressen door een warm bad te nemen. Om de barrièrefunctie van je huid niet aan te tasten, maar toch optimaal te kunnen ontspannen en ontstressen, is een temperatuur tussen de 37 en 40 graden het best. Bij een hogere temperatuur kan je huid uitdrogen en kun je jeuk krijgen. Heb je last van een gevoelige huid, dan is een hogere temperatuur badwater niet aan te raden. Hetzelfde geldt overigens voor voor badolie. Dit kan erg ontspannend werken, maar kan ook de gevoelige huid uitdrogen en irriteren.

Wat is voor jou de beste manier om je huid te ontstressen en te laten ontspannen?