Fajah Skincare | 5 natuurlijke tips tegen zonnebrand

De zon schijnt volop deze zomer en misschien ga je wel op vakantie naar de zon. Heerlijk zonnen op het strand, lekker ontspannen, maar ook een risico om zonnebrand op te lopen. Smeer je dan ook altijd goed in met een natuurlijke zonnebrandcrème zoals Fajah Sun Protect SPF 30+  of Fajah Sun Protect SPF 50+  en vermijd de heetste momenten van de dag. Maar zelfs al let je goed op, zonnebrand zit in een klein hoekje. Fajah Skincare geeft je graag vijf natuurlijke tips om de irritatie van zonnebrand te verminderen en de huid te helpen bij het natuurlijke genezingsproces.

1. Neem een koude douche

Bij zonnebrand is de huid sterk uitgedroogd door de zon. Extra hydratatie is dan ook essentieel. Je kunt de huid hydrateren en de irritatie van zonnebrand verlichten door een koude douche (of een koud bad) te nemen. De huid wordt hier rustiger van en zal sneller genezen van de zonnebrand. Neem geen te warme douche. Dat zorgt ervoor dat de irritatie alleen maar verergert.

2. Smeer je huid in met honing

Honing heeft een natuurlijke hydraterende werking en zorgt ervoor dat de verbrande huid een herstelde vochtbalans krijgt. Daarnaast werkt honing verzachtend en heeft het een natuurlijke antibacteriële en ontstekingsremmende werking. Je kunt de honing direct op de huid smeren. Let er wel op dat het heel lang duurt voor het in de huid getrokken is, pas dus op met kleding en meubels.

3. Neem een bad van groene thee

Groene thee heeft een pijnstillende en verkoelende werking door looizuur en teobromine. Voeg ongeveer acht theezakjes toe aan je badwater (denk eraan dat het water niet te heet is!) en geniet van een heerlijk ontspannend bad. Heb je geen bad? Dompel dan een handdoek in een afgekoelde emmer groene thee (ongeveer vijf theezakjes) en leg deze op je verbrande huid.

4. Neem een bad met havermout

Het klinkt heel vies, maar havermout is een van de beste remedies tegen zonnebrand. Maal wat havermout (één kop) en doe dit in een koel bad. De havermout heeft een verzachtende en pijnstillende werking, die al sinds eeuwen wordt erkend en het werkt ook nog eens enorm goed tegen jeuk en gaat vervellen tegen.

5. Bedek de huid met komkommer, yoghurt of schijfjes rauwe aardappel

Komkommer, yoghurt en rauwe aardappel verkoelen en hydrateren de huid en verlichten de irritatie van zonnebrand. Het aardappelzetmeel in rauwe aardappel trekt de warmte uit de zonnebrand, waardoor de huid minder vurig wordt. Komkommer bevat veel water, vitamine C en koffiezuur, wat verzachtend werkt en zwelling vermindert. Yoghurt verkoelt direct de geïrriteerde huid. Het zijn alle drie vlugwerkende, maar tijdelijke oplossingen. Dus wil je snel van de eerste irritatie af, dan is je huid bedekken met een laagje yoghurt, plakjes of schijfjes komkommer of schijfjes rauwe aardappel een goede oplossing.

 

Wat is jouw favoriete oplossing bij zonnebrand?

Liefs, Fajah